s/y Salsa

Följ med på någon delsträcka under vår jordenrunt-segling som avslutas i Karibien jan 2018 där ni har möjlighet att segla charter till slutet av april.

Vår charterverksamhet i Grekland är nu definitivt avslutad efter 10 intensiva år. Vi påbörjade 22 september 2015 vår resa jorden runt med seglingen genom Medelhavet till Las Palmas och vidare till Västindien. Salsa har passerat Panamakanalen och seglat via Galapagos och Franska Polynesien. Vi seglade därfeter charter i Whitsundays i Australien under orkansäsongen. Just nu seglar Salsa från Kapstaden via S:t Helena till Natal i Brasilien. Därefter till Karibien där vi serglar charter till slutet av april 2017.

Som skeppare kommer Erik att ansvara för seglingen under hela resan. Under charteruppehållen är det dock du och övriga i besättningen som bestämmer var ni vill segla och när det är dags att lätta ankar dock efter samtycke med skepparen. Tillsammans skapar ni och Erik då en rutt som passar era önskemål. Ni behöver inga förkunskaper i segling för att segla med Salsa och hennes skeppare.

Under charterperioderna ordnas frukost och lunch av gästerna tillsammans med skepparen. Middag lagas ombord eller av avnjuts på en trevlig restaurant om ni så önskar när ni ligger i hamn eller för ankare. Under överseglingar delar vi på samtliga sysslor inklusive vakthållning på natten.

Salsa är en 17m lång segelbåt (Dufour Prestige 54) med stor luftig salong. Förutom en skepparhytt erbjuder hon 4 gäst-hytter, alla med egen toalett och dusch. Totala antalet gästkojer är 10 (2+2+3+3) men vi rekommenderar max 8 personer under charterperioderna och 6 gäster under överfarter eftersom det då blir en behagligare och bekvämare segling. Salsa har dubbla försegel, vilket medför att även om vinden friskar kan vi med det lilla förseglet få en trygg, bekväm och effektiv segling. I pentryt finns det mesta, bl.a. en stor frysbox, köksfläkt m.m. Vi har nu en IridiumGo satellittelefon vilket bl.a. gör det möjligt för alla med en smartphone att skicka och ta emot obegränsade mängder mail utan kostnad.

Hyr hela båten inklusive skeppare vid charteruppehållen eller hyr en kojplats under överseglingarna. Skeppare, diesel, vatten, hamnavgifter, internet och slutstädning av båten ingår i charterkostnaden.

Under charterperioderna kan du boka en värdinna/värd som tar hand om köksjobbet m.m. Mat och dryck enligt önskemål är då inhandlat när ni kommer till Salsa. När ni ankrar för lunch är maten redan klar. Disken försvinner när ni tar ett dopp efter maten.

Salsa är aktiv på Face Book: https://www.facebook.com/salsayachting Anslut gärna och följ hennes resa genom oceanerna.

Ni har inget som helst ansvar för båten och dess framförande. Endast skepparen har det ansvaret. Därför ingen depositionsavgift.

Vi har nu också en egen klädkollektion http://musto.se/salsa

Thomas Karlsson som är drivande i Salsa projektet blev nyligen intervjuad av Västerbottens-kuriren. Läs gärna artikeln på: http://ledarguide.se/ett-uppslag-i-vk/

Vi omfattas av Kammarkollegiets resegaranti.

Salsa ägs och drivs av Salsa Yachting AB

 

RocketTheme Joomla Templates