IMG 3504

 

Vår jordenruntsegling på 3 år är nu framgångsrikt avslutad. Vi har nämligen passerat vårt eget kölvatten i Västindien och kan stoltsera med att vår ursprungliga tidplan som sattes innan start  har klarats utan avvikelser. 

Salsa låg på varv på Trinidad för omlackering, riggbyte, segelreparationer m.m i somras, ett arbete som nu är slutfört.  Salsa seglar nu charter med både Grenada och Martinique som bas. I maj kommer vi att börja seglingen mot Sverige. Vi startar i Martinique med besättningsbyte på St Martin och Azorwerna där vi seglar under drygt en vecka innan resan mot Sverige börjar. Det finns möjligheter att avsluta den seglingen i Kiel, Ystad m.m.  Detaljer och tider kan du se under fliken: kalender. Följ gärna med på någon delsträcka under denna segling till det facila priset: 650kr/dag. Mat och dryck handlar vi gemensamt.

Som skeppare kommer Erik att ansvara för seglingen till Martinique och Lasse tar resten av resan. Under charteruppehållen är det dock du och övriga i besättningen som bestämmer var ni vill segla och när det är dags att lätta ankar dock efter samtycke med skepparen. Tillsammans skapas en rutt som passar era önskemål. Ni behöver inga förkunskaper i segling för att segla med Salsa och hennes skeppare.

Under charterperioderna ordnas frukost och lunch av gästerna tillsammans med skepparen. Middag lagas ombord eller av avnjuts på en trevlig restaurant om ni så önskar när ni ligger i hamn eller för ankare. Under överseglingar delar vi på samtliga sysslor inklusive vakthållning på natten.

Salsa är en 17m lång segelbåt (Dufour Prestige 54) med stor luftig salong. Förutom en skepparhytt erbjuder hon 4 gäst-hytter, alla med egen toalett och dusch. Totala antalet gästkojer är 10 (2+2+3+3) men vi rekommenderar max 8 personer under charterperioderna och 6 gäster under överfarter eftersom det då blir en behagligare och bekvämare segling. Salsa har dubbla försegel, vilket medför att även om vinden friskar kan vi med det lilla förseglet få en trygg, bekväm och effektiv segling. I pentryt finns det mesta, bl.a. en stor frysbox, köksfläkt m.m. Vi har nu en IridiumGo satellittelefon vilket bl.a. gör det möjligt för alla med en smartphone att skicka och ta emot obegränsade mängder mail utan kostnad. Vill man ringa kan man göra det i måttlig omfattning. 

Hyr hela eller delar av båten inklusive skeppare vid charteruppehållen eller hyr en kojplats under överseglingarna. Skeppare, diesel, vatten, hamnavgifter och slutstädning av båten ingår i priset.

Salsa är aktiv på Face Book: https://www.facebook.com/salsayachting Anslut gärna och följ hennes resa.

Ni har inget som helst ansvar för båten och dess framförande. Endast skepparen har det ansvaret. Därför ingen depositionsavgift.

Vi omfattas av Kammarkollegiets resegaranti.

Salsa ägs och drivs av Salsa Yachting AB

Om ni i stället vill segla i Grekland kan ni kontakta Erik som efter avlsutat uppdrag i Västindien kommer att segla en Sun Odyssey 54DS med gäster i Grekland i sommar 

 

RocketTheme Joomla Templates